MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

Változás művészete

Bemutatkozás:

Bálint Viktória Dorina vagyok. 2014 óta foglalkozom coachinggal, és nem kevesebbet állítok magamról, minthogy a megoldhatatlan problémák megoldásában nyújtok radikálisan hatékony segítséget. 

Bálint Viki CoachAz elmúlt években rendre olyan cégek, cégvezetők kérték a segítségemet, ahol több éve megrekedt döntési helyzet, vagy megfagyott konfliktushelyzet, illetve működésképtelenné vált kommunikáció vetette vissza a cég fejlődését, nehezítette a mindennapi működést. Hatékonyan dolgoztam kiégéssel küzdő, motivációját vesztett vezetővel, tulajdonossal, illetve segítettem át team-eket, munkahelyi csoportokat rázós konfliktushelyzeteken. 

 

Láthatóvá teszem a láthatatlant, hallhatóvá a kimondhatatlant, és megoldhatóvá a megoldhatatlant.

Nemegyszer kaptam úgy felkérést, hogy „Viki! Nem várunk mást, minthogy hozd a varázspálcádat, és valahogy oldd meg ezt a helyzetet!” Általában az ilyen felkérések lettek a legsikeresebbek. Hogy miért? Mert ezen a ponton az érintetteknek már „eléggé fájt” a probléma ahhoz, hogy valóban akarják a változást, és ilyenkor már elég sok feszültség halmozódik fel ahhoz, amit hatékonyan meg lehet dolgozni, és a fejlődés, a változás szolgálatába lehet állítani. Én pedig pontosan ezzel a feszültséggel tudok bánni, hatékonyan és eredményesen dolgozni. 

Alapkő
Ha egy fontos és súlyos témáról nem beszélünk, akkor más témákról sem fogunk tudni beszélni.  - Azaz megfagy a kommunikáció.

 

 

Hitvallásom:

- Coaching folyamatban a feladatom, hogy változást érjek el.
- Igazi mély változás pedig csak érzelmi megélésen, érzelmi változáson keresztül érhető el.
- A változás, a fejlődés krízisekkel jár.
- A krízis, a fejlődési folyamat része, nem tudjuk megúszni.
- A feszültség megélése, a konfliktusok felvállalása és nyílttá tétele a fejlődés ára, avagy előfeltétele.

A közös munka:

A fentiekből azt hiszem, már érzékelhető, hogy a velem folytatott közös munka nem lesz könnyű. Elsősorban nem technikákat, vagy viselkedéseket tanítok, és még csak nem is kognitív, avagy a racionális síkon dolgozom az ügyféllel. Sokkal inkább az érzelmekkel, az értékrenddel, a hitrendszerrel dolgozunk eredményesen. Egy rendkívül intenzív célirányos önismereti munkán keresztül történik a változás és lesz eredményes a folyamat.

Tanulmányaim, szakmai tapasztalatok:

És hogy mik azok a tanulmányok, tapasztalatok, amik hozzáférést engednek nekem ezekhez a megfoghatatlan területekhez? 

NLP és Csoportdinamika

Munkám során a két legerősebb „lábam”, amivel végigkísérem ügyfeleimet a változáson, az NLP és a Csoportdinamika. 2014 óta dolgozom coachként, és az első perctől kezdve jó szemem, és érzékem van hozzá, hogy azonosítsam, mi okozza az elakadást, mik azok a jellemzők amik generálják a problémát. Folyamatosan kerestem azokat a módszereket, amik leginkább alkalmasak arra, hogy valós, mélyről jövő változást érjenek el, azaz éljenek meg az ügyfeleim.

NLP, azaz Neuro Lingvisztikai Programozás – NLP Intézet

 Így találtam rá az NLP-re, ahol NLP Master Practicioner fokozatot szereztem. Itt sajátítottam el azokat a módszereket, szemléletmódot, működési mechanizmust, amik a hatékony változás alapkövei. Hogyan tudunk a kommunikációból az idegrendszer működésére következtetni? Hogyan tudunk a szóhasználat, mondatszerkezet változtatása által az idegrendszer működésén változtatni? Izgalmasan hangzik, igaz? Hogyan tükröződik mindennapi életünkben az értékrendünk, és bizonyos elakadásaink milyen feloldhatatlan gondolati minta alapján rendeződnek? Ez már a hitrendszerünk világa… (a módszerről részletesebben egy külön cikkben)

Csoportdinamika

És módszerem másik alapköve, ami egyben a szívem csücske, a csoportdinamika, és a csoportdinamikai tréningek, amit az Indynamics Consulting képzésein keresztül sajátítottam el, és folyamatosan sajátítom el. Itt tanultam meg igazán a visszajelzések erejét, tanultam meg egészen pontos visszajelzéseket adni, és tanultam meg viselni a negatív visszajelzés feszültségét, hasznát és fontosságát. Itt tanultam meg jól(!!!) konfrontálódni és tapasztaltam meg a hatékony konfrontáció elképesztő fejlesztő erejét. Itt tanultam meg „nem félni” a konfliktustól!

Itt láttam bele a csoportok működésébe, szerveződésébe, csoportdinamikai folyamatokra. Itt lett érzékeny a szemem, és az eszköztáram arra, hogy hogyan lehet felhasználni a csoportdinamikai folyamatokat az egyén fejlesztésére. Bátran merem állítani, hogy az egyik leghatékonyabb módszer, amivel valaha találkoztam.