MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

3. Burnout, avagy a kiégés szindrómája


Publikálva: 2020.08.05 00:00

Burnout, avagy a kiégés szindrómája

Elkeseredett arcok, lemondó tekintet, monoton, vagy éppen zaklatott beszédtempó, kicsit görnyedt test-tartás, vagy éppen mint egy dühödt pulyka folyamatosan az ellenséget, támadást keresve léteznek. Te jó ég, sajnos rengeteg ilyet látok nap mint nap, pontosan az én korosztályomból.

Az életközépi válság, és az erre a korra oly jellemző kiégés számtalan formáját fedezem fel  nap mint.  Igen hölgyeim, ebben igen keményen érintettek vagyunk, és ráadásul leginkább a munkahelyi kiégéssel foglalkozunk, vagy csak akkor vesszük komolyan ezt a problémát, ha a munkába való teljesítő képességünk, a jövedelmünk válik kockázatossá!!!

Pedig simán csak attól, hogy nő vagy, hogy rengeteg szerepnek kell megfelelned, és bizony az alkalmazkodást leginkább te vállalod magadra, az érzelmi terheket főként  te cipeled, ezért rendkívül magas a kiégés, a fásultság kockázata! És hogy miért baj ez? Mit okoz ez azon felül, hogy romlik a teljesítő képességed? Befáradnak a kapcsolataid, nagy esélyed van a válásra, a félrelépésre, és sok-sok megaláztatásra. Türelmetlen leszel a gyerekeddel, majd szenvedsz a lelkiismeret furdalástól. Ha nincs család, se gyerek, csak a munka, akkor valószínű a monoton hajtás, a magány az, amiből ekkora már baromira eleged van.

Rengeteg családi konfliktus, gyermeknevelési kudarc, tanulási és mindenféle magatartásbeli problémák gyűrűznek le gyermekeinkhez a kiégésnek köszönhetően. Igen, sajnos ez egy önmagát erősítő folyamat, hiszen mi attól égünk ki, hogy anyák, gyerekek, üzletasszonyok, feleségek, szeretők, barátok barátnők vagyunk egyszerre, aztán pont emiatt hullik szét körülöttünk minden. Ráadásul méltatlanul kevés segítséget kapunk, és amúgy sem vagyunk hajlandóak segítséget kérni, még akkor sem, ha „ég a ház”!!!

A következő posztokban ezt a témát fogjuk körüljárni, hogy néhány támpontot kapjatok, és merjetek elindulni az újjászületéshez vezető úton, ismerjétek fel, ha baj van, és merjetek segítséget kérni!

 


« Vissza