MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

Énerő coaching


Engedjétek meg, hogy az egyik kedves ügyfelem esetén keresztül mutassam meg, hogy hogyan dolgozom, és ezúton köszönöm is neki, hogy hozzájárult ahhoz, hogy ezt a részletet nyilvánossá tegyem.

Ügyfelem egy párkapcsolat véghajrájában keresett fel, és kért meg arra, hogy támogassam Őt abban, hogy keresztüljusson egy nehéz időszakon, és amit csak lehet, képes legyen kivenni, azaz tanulni, és újraértékelni ebből a kapcsolatból, szakításból.  Hosszú távú cél az is, hogy képes legyen átlátni, és megváltoztatni azokat a tipikus viselkedési sémáit, amelyek miatt újra és újra egészen hasonló típusú gödrökbe zuhan. Szeretne végre olyan párkapcsolatot kialakítani, ahol kölcsönös a rajongás, ahol egyenrangú felekként vannak jelen a kapcsolatban, és persze tombol mindkét oldalon a szerelem!!!

-           Mi az amit vesztett az exed azzal, hogy elment?

-          -Biztonságot, és stabilitást!

-          És még?

-          -A stabil hátteret, a jövőképet, családot.

-          De ezen kívül milyen értékeid vannak, amit elveszített? Mert látom a biztonság és stabilitás nagyon fontos neked.

-          -Igen az, és ebben jó is vagyok nagyon, ezen nem is akarok változtatni!!!

-          Ok. De mi lenne akkor, mi maradna, ha ezt a képességedet elveszítenéd?

-          -????

-          Tessék (kezébe nyomom egy papírra leírva, hogy biztonság és stabilitás)! Gyűrd össze, dobd el és nézd meg mi marad, ha már ezekkel nem rendelkezel?

-          -A küzdés!!! Tudom, hogy újra meg tudok teremteni mindent!!

-          Ok. Ezt is el kell dobnod. Mi marad?

-         - A kitartás, hogy nem adom fel.

-          OK ezt is el kell dobnod…. (és így tovább, egyre több egyre izgalmasabb értékekig jutunk el)

-         - … Most a szeretet jön.

-          Ezt is el kell dobnod. Mi marad?

-        -  Az élet… de ezt már nem akarom eldobni.

-          Értem. Mi maradt neked, ami még mindig te vagy, és ami miatt ennyire fontos az élet?

-        -  A Hit, hogy képes vagyok boldog lenni! ÉN! ÉN maradtam, aki úgy jó ahogy van, és érdemes a szeretetre, és nem kell ahhoz semmit sem tennie, hogy rendben legyen!!! Mint a kisgyerek, akit szeretnek egyszerűen csak azért, hogy van!

-          Akkor most figyeld meg, ahogy ez a gyermekkori éned átadja ezt az érzést, ezt az ajándékot a felnőtt énednek, és engedd, hogy átjárjon ez az érzés. (Rövid NLP gyakorlat aktív transzban)

Hogy vagy most? (persze látom is, hogy megtörtént az átadás, coachee ragyog, meghatott, és egészen összhangban van önmagával)

-      -    Köszönöm, egészen felszabadultnak és nyugodtnak érzem magam! Otthon még játszom ezzel a képpel, ez most nagyon sokat jelent nekem!!!

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek az érzelmi megélésre, és a valós reális autentikus érzéseink azonosítására. Abban hiszek, hagy valós, mélyről jövő és tartós változás csakis akkor érhető el, ha érzelmi megélés, érzelmi megértés történik!!! Amikor a lelkünk mélyén történik meg a változás, akkor már képesek leszünk ténylegesen is a cselekedeteinket is a változáshoz hangolni. A fenti esetben ügyfelem nagyon makacsul azonosította magát a biztonsággal, és a stabilitással, ami eléggé kötötté tette a személyiségét. Rengeteg izgalmas tulajdonság is rejtőzik benne, amit nehezen tudott a felszínre engedni. A gyakorlat azt célozta, hogy képes legyen elengedni azokat a korlátokat, és lazítani azon a kontrollon, ami támogatja őt ugyan, de egy szinten túl már akadályozza őt a saját boldogságában, és még inkább egy felszabadult párkapcsolat megélésében.

Zárszóként ügyfelemtől az egyik kedvenc mondatom:  „Valamelyik nap úgy tervezem, kiszámíthatatlan leszek!” J