MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

Döntés támogatás


Döntéstámogatás

„Minden nehéz helyzetre van egy gyors döntés… ami rossz!”

Persze évekre beleragadni egy döntési helyzetbe az is nagyon pusztító. Több olyan vezető keresett már meg, és dolgoztunk hatékonyan, ahol évek óta húztak halasztottak egy nehéz döntést. Az esetek nagy többségében egy kellemetlen konfliktus felvállalása állt a háttérben, vagy éppen saját belső ellentmondásaik okoztak nehézséget. Felmondani egy nehezen kezelhető alkalmazottnak, vagy megpróbálni beilleszteni, kockáztatva ezzel a csapat hatékonyságát, esetleg elveszíteni amúgy lojális alkalmazottakat? Motivációját vesztett vezető próbálja meg visszanyerni lelkesedését, és tovább működtetni az amúgy jól bejáratott cégét, vagy inkább indítson egy másik vállalkozást, ami pár évig biztosan lelkesedéssel tölti el?

Vezetőkkel való közös munkáim során kiemelt fontosságú, hogy döntéseikkel összhangba kerüljenek, felmérjék és meglássák valós belső mozgató-rugóikat, értékrendjüket.

Az érzelmek logikája, avagy az érzelmek tudatos bevonása

Döntéseinkkel akkor, és csak akkor leszünk összhangba, ha a fejünk nem kerül összeütközésbe a gyomrunkkal. Azaz a racionális énünk, józan eszünk, üzleti érdekeink összhangba kerülnek az értékrendünkkel, érzelemvilágunkkal, hitrendszerünkkel.

Az üzleti életben sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy „csak” racionális döntéseket szabad hozni, az érzelmek bevonása tilos, és élezveszélyes. Pedig minden döntés érzelmi döntés, csak sokszor ennek nem is vagyunk tudatában. Amikor például elbocsájtunk egy alkalmazottat, és emiatt bűntudatunk van, vagy éppen félünk a haragjától, akkor például az a biztonságérzet, és mély meggyőződés vezetett, hogy a cég ezután stabilabban fog működni. Csökken az anyagi kockázat, ami elég sok frusztrációt okozott eddig, és nem kell szembenézni vele nap mint nap, és ezáltal szembenézni a harangunkkal, és tehetetlenségünkkel, hogy nem tudjuk őt hatékonyabb munkára bírni. Nem kell szembesülni tovább a kollégák rosszallásával, ami megnyugtató, sőt akár büszkévé is tesz, hogy végre meghoztunk egy nehéz döntést.